Din dragoste pentru natura

Care este baza unei relatii armonioase intre automobile si natura?

Cu siguranta motoarele economice cu emisii scazute de CO2, materialele care utilizeaza resurse minime si procesele de fabricatie cu consum optim de energie. Este de fapt ceea ce si-a propus Skoda-Auto sa realizeze...

Si a realizat. In anul 2008, Skoda a creat varianta optima de consum: modelele GreenLine. Acestea vor forma o familie proprie alaturi de celelalte modelele Skoda. Create pentru clientii sai preocupati de mediul inconjurator, modelele GreenLine au ca tinta principala reducerea emisiilor de CO2.

Pana in prezent au fost create modelele Skoda Fabia si Fabia Combi GreenLine, Octavia GreenLine si Superb GreenLine.

Pentru Skoda Octavia, modificarea motorului de 1.6/75kW, ofera posibilitatea utilizarii de combustibil E85 (85% bioetanol si 15% petrol).

Fabia si Fabia Combi GreenLine protejeaza mediul prin reducerile substantiale ale emisiilor de CO2 (109 g/km) si printr-un nivel mai scazut al consumului de combustibil (cu aprox 15% mai putin in comparatie cu varianta standard).
Noul Superb in versiune GreenLine este echipat cu un motor diesel de 1.9 TDI PD DPF/77kW, cu emisii reduse de CO2 in coeficient de 136g/km.

Parametrii stabiliti pentru aceste modele au fost obtinuti printr-un motor special creat si prin setarile cutiei de viteze, menite sa imbunatateasca aerodinamica modelelor. In plus, filtrul de particule diesel (DPF) a rezolvat problema aderentei la limita pentru particulele solide, stipulata in normele Euro 5 si Euro 6.

Un dintre prioritatile companiei Skoda Auto, este mentinerea echilibrului intre mediul economic, mediu inconjurator si cel social; acest echilibru este o conditie fundamentala pentru o dezvoltare durabila.

Skoda Auto nu se limiteaza doar la actiuni de mediu proprii, ce au la baza produsele si intreg procesul de productie. Ci monitorizeaza, de asemena, activitatile si actiunile dealerilor sai in vederea desfasurarii unei activitai in deplina armonie cu mediul inconjurator.

Skoda dispune de un serviciu de consultanta profesionala pe probleme de mediu care asigura de desfasureare profesionala a actiunilor de gestionare a deseurilor, protectia apelor si a mediului si tratarea substantelor periculoase.

Prin intermediul dealerilor nostrilor, se asigura colectarea produselor uzate precum sunt bateriile, anvelopele si uleiul, in deplina conformitate cu legile in vigoare. Reteaua asigura de asemenea, colectarea automobilelor dupa iesirea acestora din uz.