ŠKODA KAMIQ obține scorul maxim de 5 stele la testul Euro NCAP

› Noul SUV ŠKODA pentru oraș excelează în siguranța activă și pasivă

› ŠKODA KAMIQ a primit un scor pentru protecția pasagerilor de 96%

› Apreciat cu scorul maxim pentru protecția bicicliștilor

ŠKODA KAMIQ a primit scorul maxim de cinci stele în testul realizat pentru programul european independent de evaluare a automobilelor noi (Euro NCAP). Astfel, primul SUV urban al producătorului ŠKODA este clasificat ca fiind unul din cele mai sigure vehicule din clasa sa. KAMIQ s-a descurcat deosebit de bine în ceea ce privește protecția pasagerilor și a bicicliștilor.

Christian Strube, membru ŠKODA AUTO în Consiliul de Dezvoltare Tehnică, explică: „Siguranța activă și pasivă a vehiculelor noastre este o prioritate principală pentru ŠKODA. Obținerea scorului maxim de cinci stele la testul Euro NCAP de către KAMIQ, cel mai recent model al nostru, indică succesul nostru în atingerea obiectivelor înalte stabilite pentru siguranța vehiculelor ŠKODA.”

ŠKODA KAMIQ a finalizat cu succes testele de impact și de siguranță Euro NCAP, obținând un scor maxim de cinci stele. Reprezentanții Euro NCAP au fost plăcut surprinși de cât de bine s-au comportat în cadrul testului cele mai noi modele ŠKODA, atât pe partea de protecție pasageri, cât și în privința cicliștilor. SUV-ul urban a obținut 96% pentru protecția pasagerilor – rezultate impresionante în istoria Euro NCAP.

De asemenea, KAMIQ a obținut calificativul maxim pentru protecția bicicliștilor, acesta fiind un rezultat direct al sistemului Front Assist cu funcție de protecție a pietonilor și cicliștilor, inclusă în standard la modelul Kamiq. Funcția are scopul de a monitoriza distanța față de vehiculul din față, inclusiv încetinirea și frânarea automată, pentru a avertiza șoferul despre pericolul de coliziune. În cazul în care o coliziune este inevitabilă, sunt minimizate consecințele sale prin frânare. De asemenea, funcția detectează dacă un pieton sau un ciclist încearcă să treacă în fața mașinii, folosind un algoritm sofisticat de evaluare a semnalului.

În caz de accident, KAMIQ își protejează ocupanții cu până la nouă airbag-uri, inclusiv un airbag opțional pentru genunchi șofer și airbag-uri laterale din spate. Printre caracteristicile suplimentare de siguranță se numără Multi Collision Brake (previne deplasarea necontrolată a mașinii după impactul cu un obstacol, acționând frâna după impact pentru a nu permite ricoșarea în alte obstacole), Crew Protect Assist (sistem proactiv pentru protecția șoferului și a pasagerilor), precum și punctele de ancorare ISOFIX și cele superioare de pe bancheta din spate și de la scaunul pasagerului din față pentru a asigura în orice moment protecția optimă a copiilor mici.

Echipamentul standard pentru ŠKODA KAMIQ include, de asemenea, Lane Assist, precum și Side Assist care avertizează șoferii asupra vehiculelor care se apropie din spate sau din unghiul mort al mașinii.

Scorul de 3,5 din maxim patru puncte pe care l-a obținut KAMIQ, este de fapt efectul combinat al acestor sisteme de asistență.

La fel ca și noul model ŠKODA SCALA care a obținut tot 5 stele la acest test, KAMIQ se bazează pe platforma MQB-A0 a Grupului Volkswagen, care oferă sisteme de ultimă generație pe partea de siguranță și asistență. Corpul extrem de rigid al acestui SUV urban, cu zonele sale mari de deformare și o structură robustă, asigură o siguranță pasivă superioară, ŠKODA utilizând în proporție de 80% oțeluri de înaltă rezistență sau special întărite în această parte a vehiculului.

Programul european de evaluare a mașinilor noi (Euro NCAP) a fost fondat în 1997, având ca membri ministere de transport, cluburi auto, asociații de asigurări și institute de cercetare din opt țări europene. Consorțiul are sediul în orașul belgian Leuven. Realizează teste de avarie cu modele de vehicule actuale și evaluează siguranța lor activă și pasivă. În ultimii ani, aceste teste au devenit tot mai stricte și cuprind acum diferite scenarii de coliziune. Deși inițial bazate exclusiv pe rezultatele testelor de impact, evaluările finale de astăzi se axează în special pe sistemele de siguranță activă și pe cele de asistență șoferi.

 

Detalii model ŠKODA KAMIQ 

Sursa: www.skoda-storyboard.com

Lasă un răspuns