ŠKODA la IAA 2019: Pasul către un viitor durabil

›Electromobilitate: lansarea SUPERB iV și CITIGOe iV marchează începutul unei noi ere pentru ŠKODA

›Holistică: producătorul de vehicule oferă pachete de vehicule electrificate și soluții de mobilitate prin sub-brandul ŠKODA iV

›Premieră auto pentru SUPERB SCOUT: familia SUPERB primește un nou membru

›Debut pentru modelele MONTE CARLO: variante pentru un stil de viață sportiv. SCALA și KAMIQ Monte Carlo fac parte acum din gama de modele ŠKODA

›Completări G-TEC: modelele SCALA și KAMIQ CNG – versiuni ecologice și eficiente pe gaz natural

›ŠKODA AUTO DigiLab sporește capacitatea inovatoare și expertiza dezvoltării digitale

›ŠKODA AUTO își va prezenta noutățile la standul A11, pavilionul 3.0 la IAA 2019 în perioada 10 – 22 septembrie

Anul acesta este marcat de introducerea primelor două modele electrificate ale companiei prin noul sub-brand ŠKODA iV. Este vorba de primul hibrid plug-in al ŠKODA – SUPERB iV și modelul complet electric, CITIGOe iV. În portofoliul SUPERB, în plus față de SUPERB iV, își face loc și SUPERB SCOUT. Modelul compact SCALA și SUV-ul urban KAMIQ sunt, de asemenea, în două variante noi: versiunile noi MONTE CARLO, emană un stil de viață sportiv, iar cele două noi variante G-TEC au fost adăugate în portofoliul de ŠKODA de mașini eficiente și deosebit de ecologice care funcționează pe gaz natural (CNG). ŠKODA avansează continuu în aplicarea Strategiei 2025 și pe partea de digitalizare: ŠKODA AUTO DigiLab a adus pe piață mai multe servicii digitale noi.

 

Electromobilitate: ŠKODA a intrat într-o nouă eră prin lansarea sub-marcii sale iV

La jumătatea lunii mai, compania și-a prezentat noul sub-brand iV E-Mobility în Bratislava. Acolo, producătorul a prezentat, de asemenea, și primele două modele de producție electrificate din istoria sa: CITIGOe iV complet electric și hibridul SUPERB iV. Ambele sunt concepute pentru a face E-Mobilitatea Simply Clever – oferind încărcare rapidă, autonomie mare și prețuri accesibile. ŠKODA a intrat astfel oficial în era electromobilității, dând curs unui viitor de succes. Componente electrice au fost produse pentru grupul Volkswagen din Mladá Boleslav din septembrie 2019. În același timp, brandul susține dezvoltarea unei infrastructuri eficiente de încărcare pentru vehicule electrice – compania intenționează să înființeze 7.000 de puncte de încărcare în locațiile sale și în împrejurimi până în 2025, investind 32 de milioane de euro pentru a face acest lucru. Mai mult decât atât, personalul său este pregătit în mod cuprinzător pentru cerințele de electromobilitate; peste 13.000 de angajați au fost deja școlarizați pentru producția de vehicule electrice.

Primele modele electrificate ale mărcii: ŠKODA SUPERB iV și ŠKODA CITIGOe iV

ŠKODA SUPERB iV și ŠKODA CITIGOe iV sunt primele modele de producție electrificate din istoria companiei de 124 de ani. De la începutul anului 2020, SUPERB iV va fi disponibil ca un hibrid plug-in, care include atât un motor eficient pe benzină, cât și un motor electric. CITIGOe iV este primul vehicul de producție ŠKODA care este alimentat exclusiv de un motor electric de 61 kW. Mașina are autonomie efectivă de până la 260 km. Pe lângă faptul că este alimentat doar de o baterie, nu generează niciun fel de emisii.

ŠKODA SUPERB este disponibil acum și în variantă SCOUT

La patru ani după lansarea celei de-a treia generații ŠKODA SUPERB, noul model a suferit modificări vizuale delicate însă a fost echipat cu noi tehnologii. Acum va fi disponibil pentru prima oară sub versiunea robustă SCOUT. Una din noutățile tehnologice este noul far full LED Matrix. ŠKODA SUPERB SCOUT, disponibil exclusiv ca versiune combi, combină perfect atributele unui off-road – cum ar fi îmbunătățiri ale caroseriei accidentate, tracțiune integrală și un pachet Rough-Road care oferă o gardă la sol crescută, cu eleganța unui model multifuncțional modern și cu toate avantajele familiei SUPERB.

MONTE CARLO și G-TEC: noi variante pentru SCALA și KAMIQ

Prin adăugarea versiunii MONTE CARLO pentru SCALA și KAMIQ, marca cehă își extinde gama de modele care se adresează unui stil de viață sportiv. Ambele mașini par mai sportive datorită caracteristicilor uimitoare de design negru și au un nivel de echipare superior. SCALA G-TEC și KAMIQ G-TEC vor fi adăugate în portofoliul lui ŠKODA de variante de GNC deosebit de ecologice și eficiente până la sfârșitul anului.

ŠKODA AUTO DigiLab: inovație și expertiză în dezvoltarea digitală

ŠKODA AUTO DigiLab este un instrument cheie și un motor pentru dezvoltarea multor procese de inovare pe partea digitală. Aceste ateliere de inovare, cu sediul la Praga, Tel Aviv și Beijing, îmbunătățesc expertiza dezvoltării mărcii în ceea ce privește digitalizarea. În numeroasele proiecte sunt incluse mobilitatea CareDriver și serviciul de îngrijire socială pentru copii, vârstnici și persoane cu dizabilități, serviciul de partajare a scuterelor electrice BeRider din Praga sau WeShare.

WeShare este un serviciu de car sharing pentru mașinile electrice, oferind astfel o mobilitate urbană durabilă și fără emisii. WeShare contribuie astfel la curățenie și liniște, dar și la mai mult spațiu pentru toți. Serviciul WeShare a fost lansat cu succes în iunie 2019 la Berlin de către VW și, în colaborare cu ŠKODA, va fi adus la Praga din 2020.

Lasă un răspuns