Surprinzător, practic și Simply Clever: ENYAQ iV încorporează electromobilitatea à la ŠKODA

›Enyaq este primul model produs de ŠKODA bazat pe platforma automobilului electric MEB

›Are tracțiune e spate sau integrala, o autonomie până la 500 km și performanțe excelente de conducere

›Trei dimensiuni ale bateriei, cinci variante de putere și opțiune de încărcare rapidă pentru timp de încărcare și mai scurt

›Design emoțional, mult spațiu, afișaj de 13 inch și conectivitate de ultimă generație

 

Mladá Boleslav, 7 mai 2020 – Emotiv, eficient, electrizant: noul ŠKODA ENYAQ iV marchează un pas de pionierat în strategia de electromobilitate a producătorului auto din Cehia. Primul model de producție ŠKODA bazat pe platforma modulară de mașini electrice MEB a grupului Volkswagen, combină calitățile specifice mărcii, cum ar fi un spațiu generos și un design emoționant, cu condusul distractiv și prietenos cu mediul. Există posibilitatea de a alege trei dimensiuni ale bateriei și cinci variante de putere, în funcție de cerințe. SUV-ul integral electric va fi construit la uzina principală a ŠKODA din Mladá Boleslav, devenind astfel primul vehicul al Grupului Volkswagen din Europa, care se produce în Europa.

Directorul general al ŠKODA AUTO, Bernhard Maier, a declarat: „ENYAQ iV marchează începutul unei noi ere pentru ŠKODA, este capul de afiș al campaniei noastre de e-Mobilitate. Cu acest model, E-Mobilitatea devine Simply Clever datorită autonomiei mari de deplasare și a timpilor reduși de încărcare. În același timp, ENYAQ iV păstrează caracteristicile tipice mărcii ŠKODA, cum ar fi spațiul interior generos, un design în trend și funcționalitate maximă la nivel superior. Primul nostru model complet electric bazat pe platforma modulară de mașini electrice a grupului Volkswagen, va fi construit la fabrica noastră principală din Mladá Boleslav, în centrul ŠKODA. Acesta este un pas important către asigurarea viitorului locației și păstrarea locurilor de muncă în regiune.”