ŠKODA AUTO și-a reluat producția, cu măsuri stricte de protecție a angajaților

› Din 27 aprilie, ŠKODA AUTO își reia producția de autoturisme la cele trei fabrici ale sale din Cehia

› Prioritatea principală rămâne în continuare protejarea maximă a angajaților de infectarea cu coronavirus

› Sunt implementate peste 80 de reguli obligatorii de precauție pentru prevenirea infectării angajaților la locul de muncă

› Programul de protecție include măsuri concrete de protecție a sănătății angajaților, precum și modificări introduse în acest sens în procesele de lucru ale companiei


Mladá Boleslav, 27 aprilie 2020 – ŠKODA AUTO își reia producția la unitățile sale din Republica Cehă. Pentru a proteja optim angajații împotriva infectării cu coronavirus, producătorul auto a dezvoltat și aprobat o serie întreagă de măsuri detaliate, pentru toate domeniile activității sale. Împreună cu partenerul său social, sindicatul KOVO, ŠKODA a definit peste 80 de măsuri concrete ce includ atât pașii specifici pentru asigurarea sănătății angajaților, cât și măsurile organizatorice pentru prevenirea răspândirii COVID-19 la locul de muncă.

Bernhard Maier, Președintele Consiliului de Administrație ŠKODA a declarat: ”Producția la cele trei unități cehești de fabricație a fost suspendată din 18 martie 2020. A fost decizia corectă să implementăm o măsură atât de drastică pentru a asigura sănătatea tuturor. Dar acum a venit vremea să privim din nou cu mare optimism înainte. Dealership-urile ŠKODA se deschid treptat în Europa și, reluând producția, facem deja totodată și următorul pas important în direcția restabilirii capacității noastre de a livra autovehicule la nivel internațional. Le mulțumesc tuturor membrilor echipei care a muncit intens în ultimele zile și săptămâni pentru a face posibilă repornirea producției. Echipa ŠKODA este extraordinar de motivată și nerăbdătoare să își reia activitatea.”

Michael Oeljeklaus, Membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Producție și Logistică a adăugat: ”Pe întreaga perioadă cât fabricile au fost închise, ne-am concentrat întreaga atenție asupra pregătirilor pentru reluarea producției. Alături de asigurarea lanțurilor noastre de aprovizionare, am analizat și posibilitățile viabile pentru angajații noștri care vin la serviciu de peste granițe.”

Bohdan Wojnar, membru al Consiliului de Administrație ŠKODA AUTO, responsabil pentru Resurse Umane a explicat: ”În ultimele săptămâni am lucrat îndeaproape cu partenerul nostru social KOVO, pentru a dezvolta programele noastre „Producția Sigură” și ”Biroul Sigur”. Acestea sunt concretizate în introducerea a peste 80 de măsuri efective de precauție aplicabile tuturor departamentelor și unităților de producție, precum și birourilor, pentru a ne proteja angajații în cea mai bună manieră posibil odată cu reluarea activității.”

Lista aceasta stipulează, de exemplu, că toți angajații trebuie să poarte obligatoriu mască la intrarea pe domeniul fabricii. Este valabil și pentru colaboratorii externi. ŠKODA AUTO le va pune la dispoziție tuturor colegilor măștile necesare, iar acestea trebuie purtate tot timpul cât angajații sunt la muncă. Fiecare schimb de lucru dispune acum de timp adițional rezervat curățării sculelor, telefoanelor și tastaturilor, precum și a tuturor materialelor și suprafețelor. De asemenea, toate zonele vor fi curățate și dezinfectate și mai frecvent decât până în prezent.

ŠKODA AUTO a făcut, de asemenea, câteva schimbări în operațiunile zilnice, pentru a proteja angajații. Printre acestea se numără modificarea modului în care funcționează mijloacele de transport folosite pentru transferuri, precum și adaptarea procedurilor de lucru pentru porțile fabricilor, dar și modul de înregistrare a pontajului.

Au fost luate totodată măsuri pentru ca angajații din producție să lucreze în echipe mai mici, cu componență constantă. Ședințele de informare de la schimbul de tură vor fi cât mai scurte posibil și au fost puse la dispoziție mai multe zone pentru pauze, astfel încât contactul între angajați să fie redus la minimum, în vederea reduceri la minimum a riscului de infecție.

Angajații sunt încurajați să lucreze de acasă, dacă este posibil, iar numărul de persoane prezente simultan în același birou a fost redus, pentru a se asigura posibilitatea de a păstra distanța sigură între persoane. De asemenea, este important ca personalul să își ia pauzele consecutiv, pentru a proteja cât de mult posibil sănătatea angajaților.

Alături de aceste măsuri de precauție, sunt implementate și măsuri generale de prevenție și recomandări de igienă, precum renunțarea la a da mâna cu ceilalți, spălarea regulată a mâinilor sau dezinfectarea mâinilor și evitarea atingerii feței cu mâna.

Măsurile de precauție legate de reluarea producției sunt divizate în 3 etape. Până la comunicarea altor instrucțiuni, va fi aplicabilă etapa 1, ce prevede aplicarea integrală a tuturor măsurilor. În etapa 2 se va putea renunța la o parte dintre aceste măsuri de prevenție.

Etapa 3 va permite și alte relaxări implementate treptat, pe o perioadă extinsă de timp, în condiții de responsabilitate maximă, astfel încât să fie asigurată siguranța personalului.  La momentul oportun, încheierea fazei a treia va permite reluarea operațiunilor normale și anularea tuturor restricțiilor, ca de exemplu a celora care prevăd interdicția accesului vizitatorilor.

ŠKODA AUTO își informează angajații cu privire la măsurile de protecție aplicabile la toate unitățile sale din Cehia, folosind broșuri și postere, precum și canale digitale, inclusiv materiale video scurte de informare. De asemenea, managerii își vor familiariza echipele cu privire la măsurile de prevenție specifice, aplicabile în departamentele lor.

 

preloader