Dan Gîrtofan, podium la Raliul Argeșului 2021

Raliul Argesului 2021
74 / 100

Dan Gîrtofan și Tudor Mârza (Škoda Fabia Rally 2) au terminat pe locul 3 Raliul Argeșului 2021, etapa 5-a a CNRB.

Cei doi brașoveni au reușit să revină pe podium după două curse cu ghinion și să puncteze, mai ales la capitolul moral. „Un rezultat bun, o prezență pe podium la Raliul Argeșului 2021. Dar se vede că încă nu mi-am revenit complet după perioada foarte dificilă prin care am trecut. A fost un raliu foarte dificil. Cel puțin pe PS1, condițiile meteo m-au speriat destul de mult. A plouat foarte tare și erau porțiuni pe probe cu șiroaie de apă de pe dealuri, astfel că poate nu am avut aceea încredere pe care o doream în prima zi de concurs. A doua zi am sperat să recuperăm, să avem timpi mai buni. Din păcate, am primit niște informații nu tocmai corecte înainte de proba «Vidraru», cum că ar ploua pe traseu. Am decis să schimbăm anvelopele, să punem unele de ploaie, dar a fost o alegere neinspirată. Și asta ne-a costat timp. Per total, sunt mulțumit de acest loc 3, după două runde cu ghinion. A fost o cursă frumoasă, cu peisaje incredibile. Este important că am demonstrat că încă avem ritm și că putem merge tare. Sperăm ca la următoarele etape să revin cât mai aproape de cea mai bună formă a mea și să obținem rezultate și mai bune”, a declarat Dan Gîrtofan.

Din păcate, rezultatul bun obținut de Giri și Tudor nu a fost dublat și de unul al echipajului Andrei Gîrtofan/Doru Vraja (Subaru Impreza N15). Andrei și Doru erau pe un trend ascendent când, pe PS 6, celebra Transfăgărășan, diferențialul spate de la Subaru a cedat, astfel că au trebuit să să se retragă. „Îmi pare rău pentru Andrei și Doru, pentru ghinionul pe care l-au avut. A cedat diferențialul spate, o piesă cu care nu am avut niciodată probleme. Dar asta e, se pare că nu a fost să fie pentru ei acest raliu. Vor reveni cu siguranță și mai motivați la etapele următoare”, a mai adăugat Giri după Raliul Argeșului 2021.

Echipajele ProRally Team Brașov, Dan Gîrtofan/Tudor Mârza și Andrei Gîrtofan/Doru Vraja sunt susținute în sezonul 2021 de Hygienium, Castrol Service, Ramplast, Delcar – dealer Škoda, Pro-X, Mipa, Presto, Vitanimix, AdGo și AutoChelu.

Sursa: https://www.dangirtofan.ro/

preloader