STAȚIE ITP SFÂNTU GHEPRGHE

Prețuri și informații

NOU – DELCAR, stație ITP Sfântu Gheorghe acreditată RAR

Îți expiră ITP-ului? Te ajutăm noi.

La Delcar (stație ITP Sfântu Gheorghe acreditată RAR), ITP-ul costă doar 125 lei. În plus, în timpul în care mașina este verificată,
tu poți să servești o cafea bună sau să efectuezi un test-drive cu o ŠKODA ;).

Ieftin, practic și rapid.

Detalii preț inspecție tehnică periodică la

Stație ITP Sfântu Gheorghe – DELCAR

 

ITP autovehicule până în 3,5 t: 125 lei (TVA inclus)

ITP Remorci ușoare (fără dispozitiv de frânare): 70 lei (TVA inclus)

Programează un ITP la Delcar!

statii itp brasov

NOU – DELCAR, stație ITP Sfântu Gheorghe acreditată RAR

ITP-ul sau inspecția tehnică periodică reprezintă o verificare tehnică periodică și obligatorie a mașinii, care presupune: verificarea nivelului de poluare, a siguranței rutiere și a categoriei de folosință a autoturismului.

CÂND TREBUIE SĂ EFECTUAȚI INSPECȚIA TEHNICĂ PERIODICĂ? 

     Autoturisme

 • în general, ITP-ul se efectuează la 2 ani (pentru autoturisme cu vechime de până în 12 ani)
 • pentru autoturismele noi, prima inspecție tehnică periodică se efectuează la 3 ani
 • pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP-ul se efectuează anual

     Autoutilitare ușoare

 • ITP-ul se efectuează la 1 an
 • pentru utilitarele noi, prima inspecție tehnică se face la 2 ani

     Ambulanțe

 • ITP la 1 an

    Autovehicule în regim taxi, închiriere și școală

 • ITP la 6 luni

     Remorci ușoare fără dispozitiv frânare

 • la 2 ani

Cu ce acte trebuie să te prezinți la stația ITP Delcar din Sfântu Gheorghe?

 • certificatul de înmatriculare sau, după caz, dovada înlocuitoare a acestuia;
 • cartea de identitate a persoanei care prezintă vehiculul la inspecție, având în vedere că vehiculul poate fi prezentat de orice persoană;
 • pentru vehiculele înmatriculate în România trebuie să prezentați cartea de identitate a vehiculului (CIV), securizată de R.A.R., în original. În cazul în care proprietarul vehiculului este o societate de leasing, este acceptată și copie după cartea de identitate a vehiculului, dacă aceasta este ștampilată de proprietar cu mențiunea „conform cu originalul”

>> Stația ITP Delcar Sfântu Gheorghe este autorizată să execute inspecții tehnice periodice pentru autovehicule cu masa totală maximă autorizată (MTMA) până în 3,5 tone (inclusiv).

>> Stația ITP Sfântu Gheorghe este autorizată să efectueze ITP la autovehicule echipate cu motoare pe benzină, GPL și diesel.

PREȚ ITP SFÂNTU GHEORGHE – DELCAR:

 • ITP autovehicule până în 3,5 t: 125 lei (TVA inclus)

 • Remorci ușoare (fără dispozitiv de frânare): 70 lei (TVA inclus)

Hai la stația ITP Delcar din Sfântu Gheorghe!

ÎNTREBĂRI FRECVENTE DESPRE ITP (sursa www.itp-automoto.ro)

Vehiculele rutiere prezentate la inspeția tehnică periodică trebuie să fie curate, în special caroseria, şasiul, ansamblurile şi subansamblurile ce urmează să fie controlate. Ele trebuie prezentate cu anvelopele umflate la presiunea nominală.

Extras din codul rutier: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul care nu corespunde din punct de vedere tehnic sau al cărui termen de valabilitate a inspecției tehnice periodice a expirat se pedepsește cu amendă între 315 și 700 lei.”În plus, se reține și certificatul de înmatriculare de către Poliția Rutieră, caz în care ITP-ul nu poate fi efectuat decât în unitățile proprii RAR.

Da, însa doar la RAR. Pentru autovehiculele înmatriculate în alte țări, ITP-ul se poate efectua numai în unitățile proprii RAROM.

Adresele și numerele de telefon ale reprezentantelor RAR din țară pot fi găsite AICI.

Pentru a efectua ITP-ul vă puteți adresa oricărei stații autorizate din România, indiferent de județul de înmatriculare.

ITP-ul este o verificare complexă a autovehiculului incluzând (dar fără a fi o listă completă): documente de identificare, stare motor, frâne, direcție, lumini, anvelope, emisii poluante, aspect exterior, etc.

Autoturisme: în general, ITP-ul se efectuează la 2 ani (pentru autoturisme cu vechime de până în 12 ani) / pentru autoturismele noi, prima inspecție tehnică periodică se efectuează la 3 ani / pentru mașinile mai vechi de 12 ani, ITP-ul se efectuează anual

Autoutilitare ușoare: ITP-ul se efectuează la 1 an / pentru utilitarele noi, prima inspecție tehnică se face la 2 ani

Ambulanțe: ITP la 1 an

Autovehicule în regim taxi, închiriere și școală: ITP la 6 luni

Remorci ușoare fără dispozitiv frânare: la 2 ani

Pe certificatul de înmatriculare se găsește o rubrică „ITP valabil până la data de…”.

Certificat de înmatriculare, Asigurare RCA valabilă, Carte de identitate a autovehiculului, Carte de identitate a persoanei care prezintă autovehiculul la inspecție. Dacă autovehiculul este în leasing sau înregistrat pe o societate comercială, se admite copia cărții de identitate a autovehiculului cu ștampila în original.

Nu. Oricine poate aduce autovehiculul la inspecție, cu condiția să aibă asupra sa toate documentele necesare.

Trebuie sa remediați defecțiunile constatate. Dacă vă prezentați la aceeași stație ITP în decurs de 30 de zile, re-verificarea se face la tarife mult mai mici. Autovehiculul NU are drept de circulație după expirarea reviziei precedente, de aceea este indicat să vă prezentați la ITP cu câteva zile înainte de a vă expira revizia precedentă.

Rămâne valabil. Pe noul certificat de înmatriculare, poliția va scrie data până la care este valabil.

Nu. Mașinile trebuie echipate cu toate sistemele prevazute de lege, chiar dacă nu le au din fabricație. Centurile de siguranță sunt obligatorii.

Vă adresați stației unde ați făcut ITP-ul în ultimii 2 ani. Are obligația să vă elibereze un duplicat. Taxa este de regulă, una modică.

Vă adresați oricărei stații ITP. Daca nu ați fost sancționat de poliție pentru ITP expirat, nu există niciun impediment pentru a efectua inspecția. ITP-ul este necesar doar pentru a putea circula pe drumurile publice. Dacă nu circulați, nu este necesar să aveți ITP.

Contactați-ne

Completează formularul de mai jos și vei contactat de un consilier de service pentru stabilirea detaliilor legate de programare.
  preloader