7 sfaturi pentru achiziția unei mașini rulate

masini rulate
80 / 100

Mulți dintre noi suntem atrași de ideea achiziției unei mașini rulate. Totuși, nu e chiar așa de ușor s-o găsești pe cea pe care ți-o dorești și să fii sigur că este ok. Spre deosebire de o mașină nouă, o auto rulată are deja un istoric, deci există întotdeauna unele îndoieli dacă vânzătorul vă spune întreaga poveste.

Am adunat din mai multe surse câteva sfaturi utile în achiziția unei mașini rulate. Ne dorim să vă de ajutor!


1.FII PRACTIC, ÎNAINTE DE TOATE

Unii oameni sunt foarte pasionați de mașini. Alții sunt mai practici. Unii încearcă să combine toate opțiunile. Indiferent din ce categorie faci parte, este important să parcurgi o listă de întrebări practice.

Benzină sau motorină?

Combustibilul preferat poate face o mare diferență în privința modelului pe care îl poți alege. Gândește-te în primul rând la numărul de kilometri pe care îl faci. Dacă nu depășești 15.000 km pe an, motorul pe benzină este mai potrivit.

Care sunt nevoile tale?

Fă o analiză clară a nevoilor reale pe care le ai. Lasă emoțiile deoparte. Care este tipul de mașină de care ai de fapt nevoie?

 • Trebuie să aibă suficient spațiu pentru o familie mare?
 • Drumurile pe care conduci necesită un SUV 4X4?
 • Trebuie să fie o mașină economică?
 • Conduci în oraș sau faci călătorii mai lungi pe autostrăzi?
 • Unde ar trebui să performeze vehiculul tău? Ar trebui ca mașina să economisească combustibil în orașele afectate de trafic și să se potrivească într-un spațiu foarte mic de parcare? Sau ar trebui să fie suficient de puternică pentru a conduce cu viteză mare pe autostradă?
 • Cât de mare trebuie să fie portbagajul? Vei avea nevoie de spațiu pentru un cărucior de copii sau pentru echipament sportiv? Sau vei căra doar două pungi de la un magazin alimentar?

2.STABILEȘTE-ȚI CLAR BUGETUL 

În primul rând trebuie să fie un autoturism pe care să ţi-l poţi permite, chiar dacă este la mâna a doua. Nu depăşi bugetul, chiar dacă îţi doreşti un autoturism mai nou. Dacă ai limită la portofel, încearcă să alegi o maşină uşor de întreţinut şi economică la consum.

Când te-ai decis ce marcă îţi doreşti, e timpul să iei ofertele la rând. Una dintre primele greşeli pe care le poţi face e să accepţi prima ofertă care-ţi cade în braţe de la un prieten al unui prieten care cunoaşte pe cineva al cărui naş îşi vinde maşina.


3.FUGI DE CHILIPILURI

Nu există un preţ prea bun ca să fie adevărat. Dacă găseşti o ocazie sub preţul pieţei, poţi fi sigur că e ceva necurat la mijloc, mai ales dacă autoturismul a fost adus din altă ţară.

Mai bine mergi pe surse sigure!


4.ŢINE-ŢI OCHII DESCHIŞI

Este cea mai frumoasă mașină pe care ai văzut-o vreodată? Îți place huruitul unui motor? Stopează-ți emoțiile și examinează vehiculul ca pe un mecanism care ar trebui să-ți servească pentru următorii câțiva ani.


5.TESTEAZĂ MAȘINA

E timpul pentru partea distractivă! O plimbare cu mașina! Condu mașina și roagă-l și pe vânzător să o conducă în timp ce tu stai pe scaunul pasagerului. Această ultimă variantă este o mare oportunitate de a examina lucruri pe care nu le poți verifica în timp ce mâinile tale se află pe volan.

Apoi, pune-ți câteva întrebări:

 • Ești mulțumit? Îți place? Se simte atât de bine precum ți-ai imaginat?
 • Ești confortabil? Poți regla scaunul sau volanul în cea mai bună poziție pentru tine? Este suficient de ergonomic pentru a folosi pedalele sau pentru a schimba viteza?
 • Face zgomote? Ai auzit ceva suspect de la motor sau de la sistem?
 • Ambreiajul și volanul funcționează corespunzător?
 • Merge drept? Mașina își păstrează direcția sau o ia într-o parte sau alta?
 • Ce părere ai de frâne? Găsește un loc sigur și frânează brusc. Acest lucru va fi un test excelent al sistemului de frânare. Avertiează proprietarul mașinii înainte de a face acest lucru J.
 • Cum rămâne cu suspensia? Cum te simți când mergi pe un drum denivelat sau cu unghiuri ascuțite?

6.CALCULEAZA CARE ESTE PREȚUL REAL AL MAȘINII RULATE  
Care este prețul unei mașini rulate? Nu este doar suma pe care o plătești în momentul achiziției. Pentru că peste ce plătești vânzătorului, ar fi bine să iei în calcul și alte costuri cum ar fi: asigurarea RCA, o asigurare Casco (pe care vă recomandăm să o faceți), costurile de întreținere în service sau poate impozitul.


7. MERGI PE SURSE SIGURE

Caută să cumperi din surse sigure. Optează pentru distribuitori de mașini rulate care verifică autovehiculele înainte de achiziție și sunt transparenți în privința istoricului de reparații. În felul acesta, mergi la sigur cu achiziția ;).

La DasWeltauto, toate vehiculele sunt testate și întreținute cu rigurozitate. În plus, toate mașinile rulate care sunt vândute prin DasWeltauto beneficiază de garanție.


Decizia?

În cele din urmă, vine timpul să iei decizia finală. Poate că mașina este în stare perfectă, dar pur și simplu nu o mai vrei. Pe de altă parte, problemele minore detectate ar putea să nu fie o problemă prea mare și să-ți dorești totuși ca mașina să fie a ta.

Totul depinde de tine. Doar că este mult mai ușor să decizi când ești în cunoștință de cauză și dispui de toate informațiile.

 

Pentru acest articol am avut ca surse de inspirație următoarele site-uri:

www.carvertical.com/

www.auto-bild.ro

www.vezicatface.ro/

VEZI INFO MAȘINI RULATE DASWELTAUTO

 

 

preloader