Škoda lansează prima imagine cu silueta noului model complet electric Elroq

skoda elroq

Mladá Boleslav, 22 mai 2024 – Škoda Auto a lansat primele imagini oficiale ale siluetei noului model Elroq.

SUV-ul compact complet electric este primul model de producție Škoda care adoptă limbajul de design Modern Solid. Exteriorul minimalist combină robustețea, funcționalitatea și autenticitatea, transmițând în același timp un sentiment de siguranță și forță. Premiera mondială a modelului Škoda Elroq, programată pentru toamna anului 2024, marchează începutul noii campanii de modele electrice a Škoda, care va include lansarea a șase modele complet electrice în următorii ani.

“Pentru Škoda, designul este o parte importantă a identității mărcii și unul dintre factorii principali ai succesului nostru. Dezvoltarea continuă a elementelor vizuale cheie este atât o sarcină solicitantă, cât și interesantă. Din acest motiv, echipa mea și cu mine suntem încântați să prezentăm previzualizarea primului model Škoda care încorporează noul limbaj de design Modern Solid, cum ar fi Tech-Deck Face și un aspect general mai robust. În plus, este prima mașină din portofoliul nostru care prezintă inscripția Škoda pe capota sa conturată. Fără îndoială, noul nostru Elroq setează un nou ton și este cu adevărat atrăgător.”

Oliver Stefani, Șeful Designului Škoda Auto

Partea frontală nouă cu inscripția Škoda și Tech-Deck Face

Partea frontală a modelului Škoda Elroq este caracterizată de designul său de faruri divizate. Secțiunea superioară, mai subțire, se extinde fără întrerupere în aripi. Inscripția Škoda este acum afișată proeminent pe capotă, reflectând identitatea corporativă Škoda. Fața inovatoare Tech-Deck este o reinterpretare modernă și recunoscută a grilei tradiționale Škoda, având un aspect mai plat și mai larg. În plus, vehiculul este echipat cu roți mari care îi sporesc aspectul robust, iar farurile LED Matrix de ultimă generație completează aspectul impresionant al modelului Škoda Elroq.

Design inovator întâlnește ingineria MEB

Elroq va fi al treilea model Škoda bazat pe platforma modulară electrică MEB a Grupului Volkswagen, alăturându-se modelelor Enyaq și Enyaq Coupé. În același timp, echivalentul electric al modelului Karoq va marca începutul noii campanii de mobilitate electrică a producătorului auto ceh, cu șase modele complet electrice în următorii ani. Noul SUV compact va dispune de un interior generos și o practică excepțională, în conformitate cu angajamentul mărcii pentru confort și funcționalitate. Premiera mondială a modelului Škoda Elroq este programată pentru această toamnă.

Sursa: https://www.skoda-storyboard.com/en